Äpplebröd

Bakade bröd idag, lite som polarkaka men med mycket äpplesmak.

IMG_1481Recept ca 18 st bröd

5 dl ljummet vatten

25 g jäst

2 msk honung

3 äpplen grovt rivna

1 dl solrosfrön

2 tsk salt

2 dl grovt rågmjöl

10 dl vetemjöl special

1 tsk bakpulver

2 dl grekisk yoghurt

Blanda jäst och vatten

Tillsätt allt annat och blanda ordentligt

Strö mjöl på degen

Det blir en klibbig deg som man lägger upp med en sked på plåten sen.

Låt degen jäsa 2-3 timmar övertäckt med plastfolie

Sätt ugnen på 250 grader

Klicka sen ut ca 6 bröd på varje plåt

Strö över mjöl, viktigt annars kladdar de fast i bakduken

Täck med bakduk och låt jäsa en timma

Grädda i 12-14 min

Tack till Victorias Provkök för inspiration